Massage för häst och människa i Ängelholm

För friskvård är massage en viktig del. Dels hjälper massagen till att hålla musklerna mjuka och smidiga, och dels ger den chans att upptäcka skador och felaktiga rörelsemönster innan de har hunnit bli till allvarliga hinder i livet.

Knådningarna av musklerna underlättar blodgenomströmningen mellan muskelfibrerna och ser på så sätt till att slaggämnen transporteras bort och muskeln får nytt, friskt syre, något som är viktigt både för läkning och för att hålla kroppen frisk. Även lederna blir smidigare och starkare av massage, och sinnet lugnas, både av beröringen och att kroppsliga smärtor minskar.

Massage för människa
Människor skaffar sig ofta stela muskler genom dålig arbetsställning, monotona rörelser och bristfällig motion. Massören kan både mjuka upp sådana låsningar, så att bättre rörelsemönster kan tränas in, och ge råd om vilken motion som kan hjälpa till att hålla kroppen frisk framöver. Ett speciellt fall gäller massage under graviditet, då kroppen står under hård ansträngning och hormonerna mjukar upp både muskler och senor inför den kommande förlossningen. Där kan massören ge råd och övningar som hjälper till att lindra saker som svullnader i fötterna, gravid-ischias och foglossning.

Massage för häst
Hästar får samma fördelar av god massage som människor, och det finns ett extra plus för hästägaren. En häst kan inte berätta var den har ont, men en massör känner av knutor och låsta muskler under massagen. Dessa knutor visar på gångmönster och smärta långt innan det blir uppenbart att något är fel. På detta sätt kan ägare och massör ta fram träning för hästen som förebygger skador och ger ett bättre allmäntillstånd.

Den som bor i, eller i närheten av, Ängelholm kan konsultera Massage Ängelholm http://massageangelholm.se/ för att få en klassisk svensk massage, gravidmassage, eller massage för sin häst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *