Vad är råtobak?

Länge har det nu varit trendigt att själv tillverka olika varor hemma och undvika halvfabrikat. Kanske är explosionen av råtobak och tillverkning av eget snus och cigaretter en del av denna trend! Råtobak är helt enkelt en obehandlad tobaksprodukt som varken är fermenterad, rostad eller innehåller några tillsatser. När man köper råtobak så måste man själv gå igenom några enkla steg för att kunna använda den i snus eller cigaretter.

Varför har råtobak blivit populärt?
Alla som brukar tobaksprodukter är medvetna om att det åtminstone i Sverige är väldigt dyrt. Att istället köpa råtobak och göra sina cigaretter eller snus själv gör att konsumtionen blir avsevärt mycket billigare. Man slipper dels att betala tobaksskatt och dels så är kilopriset i sig väldigt lågt. Att själv pyssla med något hemma är en rolig sak i sig och säkert blir bekantskapskretsen nyfiken på de egengjorda produkterna som dessutom gör att du slipper få i dig de extra tillsatser som tobaksbolaget använder i sina produkter.

Komma igång med råtobak
Det är väldigt enkelt att komma igång med råtobak. Du behöver först och främst hitta en återförsäljare av själva råvaran. En variant är att leta upp närmaste butik som är specialiserad på tobaksprodukter och råtobak. Ett väldigt smidigt alternativ är dock att söka på Internet efter nätbutiker som specialiserar sig på råtobak, det finns idag många. Leta också efter information om hur man med några enkla steg förvandlar sin råtobak till färdiga cigaretter, cigarrer eller snus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *